someone says something

someone says something

someone says something

someone says something

سایت فارسی بی بی سی در ایران مسدود شد

 

دولت ایران دسترسی به پایگاه خبری بخش فارسی بی بی سی در شبکه اینترنت را برای کاربران داخل ایران مسدود کرده است.

هنگامی که در ایران به آدرس اینترنتی فارسی بی بی سی مراجعه می شود، این پیغام روی صفحه رایانه ظاهر می گردد: "مشترک گرامی، دسترسی به این سایت امکان پذیر نمیباشد".
سایت فارسی که در ماههای اخیر تعداد مراجعات به آن به نزدیک سی میلیون در ماه رسیده بود، در میان سایتهای اینترنتی بی بی سی به زبانهای خارجی از همه پرخواننده تر است اما در پی مسدود شدن این سایت در داخل ایران، شمار خوانندگان آن در این کشور کاهش یافته است.
نایجل چپمن رئیس سرویس جهانی بی بی سی اعلام کرده که با مقامات ایران تماس گرفته خواهد شد تا درخواست بازگشایی این سایت برای کاربران داخل ایران با آنان مطرح شود.
وی با ابراز نگرانی نسبت به بسته شدن این سایت در ایران گفته است:"سایت فارسی بی بی سی از منابع اصلی اخبار برای ایرانیان بوده و از همه سایتهای اینرنتی و روزنامه های فارسی زبان پرخواننده تر است، ما متأسفیم که بسیاری از مردم ایران از اخبار و اطلاعاتی که به شیوه ای مورد اطمینان و فارغ از هرگونه جانبداری در اختیارشان نهاده می شد محروم می شوند، خیلیها از داخل ایران با ما تماس گرفته و گفته اند که به نظر آنها با مسدود شدن سایت فارسی بی بی سی در این کشور، سطح تبادل اطلاعات و آرا به میزان زیادی پایین خواهد آمد".
آقای چپمن با اشاره به تعداد کاربران اینترنت در ایران که تا هفت میلیون نفر برآورد می شوند اطلاع رسانی اینترنتی را بخش مهمی از زندگی مردم ایران دانسته و به شمار بسیار بالای وبلاگ نویسان ایرانی اشاره کرده که از نظر او حاکی از این است که ایران از لحاظ استفاده از این رسانه برای تبادل افکار و اطلاعات میان کاربران اینترنت از کشورهای سرآمد در جهان به شمار می رود.
وی تأکید کرده که مردم ایران هیچگاه به اندازه شرایط کنونی به کسب اطلاع درباره آنچه در داخل و خارج از کشورشان می گذرد شایق نبوده اند.
مسعود فاتح، معاون رسانه ای روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران طی گفتگویی با خبرگزاری کار ایران مسئولیت مسدود شدن سایت فارسی بی بی سی در این کشور را به مرجعی موسوم به "کمیته تعیین مصادیق فیلترینگ" نسبت داده است.
شورای عالی انقلاب فرهنگی جمهوری اسلامی، این کمیته را که متشکل از نمایندگان وزارتخانه های اطلاعات و ارشاد و سازمان صداوسیماست، مأمور شناسایی سایتهایی کرده که محتوایشان از دید رهبران ایران ناخوشایند است.
لازم به ذکر است که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نماینده ای در این کمیته ندارد و تنها خواسته های اعضای کمیته را به شرکتهای فراهم آورنده خدمات اینترنتی (آی اس پی) ابلاغ می کند.
شورای عالی انقلاب فرهنگی که ریاست آن بر عهده رئیس جمهور ایران است، شرکتهای مذکور را مکلف کرده است که از نشر "مطالب کفرآمیز و مخالف موازین اسلامی، اهانت به دین اسلام و مقدسات آن، اشاعه و تبلیغ گروهها و احزاب غیرقانونی" جلوگیری کنند.
کمیته تعیین مصادیق فیلترینگ عموماً در سایه حرکت می کند و هیچ دلیل روشنی برای انسداد سایتها ارائه نمی دهد.
این کمیته همچنین به شبه نظامیان بسیج که زیر عنوان نیروهای امر به معروف و نهی از منکر فعالیت می کنند، دستور می دهد با خدمات دهندگان متخلف برخورد کند.

از خرد به کلان

هرچند مشخص نیست این کمیته در چه تاریخی رأی به مسدود شدن سایت فارسی بی بی سی برای کاربران مقیم ایران داده، ولی بر اساس ایمیلهای ارسالی به بی بی سی، نخستین موارد محروم کردن خوانندگان از دسترسی به این وب سایت در ایران در دوشنبه شانزدهم ژانویه (26 دی) مشاهده شده است.
همچنین به نظر می رسد مسدود سازی این سایت ابتدا از شهرستانهای کوچکتر ایران شروع شده و بعد شعاع جغرافیایی فیلترینگ در سراسر کشور گسترش یافته، به طوری که از چهارشنبه هیجدهم ژانویه (28 دی) برخی از خوانندگان در تهران اظهار کرده اند که نمی توانند به وب سایت فارسی بی بی سی مراجعه کنند.

اولین تجربه

این اولین بار است که مقامات جمهوری اسلامی نشانی وب سایت فارسی بی بی سی را به نرم افزارهای فیلترینگ خود می سپارند.
در پنج سالی که از حیات این پایگاه خبری می گذرد، به دلیل ناهوشمند بودن نرم افزارها، برخی از کلید واژه های فهرست سیاه شرکتهای فراهم آورنده خدمات اینترنتی به صورت تصادفی بعضی از صفحات بی بی سی فارسی را در دام فیلتر می انداختند.
در این پنج سال، این سؤال برای برخی از خوانندگان و نیز رسانه های ایرانی شکل گرفته بود که چرا مقامات جمهوری اسلامی با وجود بستن بیش از صد روزنامه و صدها سایت اینترنتی، هیچوقت دسترسی به پایگاه خبری بخش فارسی بی بی سی را مسدود نکرده اند.
به عنوان نمونه، در جریان پرسش و پاسخ خوانندگان ما با آندرس ایلوس، رئیس بخش فارسی به مناسبت شصت و پنجمین سالگرد تأسیس این بخش، نورا از تهران پرسیده بود: "یه سؤالی مدتهاست ذهن منو به خودش مشغول کرده، اون هم اینه که چرا جمهوری اسلامی سایت بی بی سی رو فیلتر نمی کنه؟"
آقای ایلوس پاسخ داده بود: " من جواب این سؤال را نمی دانم، ولی نظر شخصی ام این است که چرا باید سایتی بی طرف، آموزنده، خبری و مبتنی بر واقعیات فیلتر شود؟ اطلاعاتی که بی طرفانه عرضه شده باشد، تهدیدی برای هیچکس نیست و در واقع به نفع همگان نیز هست."

yaveh_gooyan@yahoo.com   

این متن نقل قول مستقیم بی بی سی است . با تشکر . یاوه گویان .....

نظرات 5 + ارسال نظر
آوا چهارشنبه 5 بهمن 1384 ساعت 01:21 ب.ظ http://ava-e-sharghi.blogsky.com

خوب قبول که مطالب شما خیلی مهمتر از مال منه..ولی منم اگه می خواستم از این حرفای مهم بزنم که می شدم مثه شما یاوه گو!!
به هر حال مرسی از پیامتون.

امیر چهارشنبه 5 بهمن 1384 ساعت 04:30 ب.ظ http://pws.blogsky.com

یادمه اولین روز گونه هامو تر کردی
وقتی دیدی دیوونم حرفامو باور کردی
خیالت راحت شد که بی تو میمیرم
محبتو از اون وقت کمتر و کمتر کردی
گفته بودی با منی حتی اگه نباشم
کلاغ خبر میاره شبو با کی سر کردی
تو دوسم نداشتی این از چشمات می بارید
نمی دونم شعرامو واسه چی از بر کردی
از هر جا می گذشتی گل به پاهات می ریختم
تو به جاش تو قلبم هزار تا خار می کردی

راستی چرا چنین می کردی...

حتی به وبلاگم هم سر نمی زنی....!!!

چرا ؟!!!

یک دوست قدیمی دوشنبه 10 بهمن 1384 ساعت 07:55 ب.ظ

موفق باشی خانم خبرنگار ....

بی بی سی دوشنبه 10 بهمن 1384 ساعت 07:58 ب.ظ http://www.bbc.co.uk

ما همه به خاطر این مسئله ناراحتیم

ابهام یکشنبه 16 بهمن 1384 ساعت 04:19 ب.ظ http://www.ebham.blogfa.com

.,,,,,,,,,,.
,;;;;;;;;;;;;;;,
,;;;;;;;;;;;)));;(((,,;;;,,_
,;;;;;;;;;;' |)))))))))))\
;;;;;;/ )'' - /,)))((((((((((
;;;;' ~| ))))))))))))))
/ / | ((((((((((((((
/' _/~' ')|()))))))))
/' ` /> o_/)))((((((((
/ /' `~~(____ / ()))))))))))
| ---, ((((((((((
` ~-_____| ))))))))
` | |_.---.

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد